Waarom loopbaanadvies?

Een carrière opbouwen in de wetenschappelijke wereld is niet eenvoudig: slechts 12% van de postdocs heeft na vijf jaar een vaste aanstelling bij een universiteit (bron: Research voor Beleid, 2001). Daarom is het goed te onderzoeken welke kwaliteiten u in huis heeft en hoe die aansluiten bij verschillende loopbaanpaden, binnen en buiten de wetenschap.

Loopbaantraject

In een loopbaantraject onderzoekt u aan de hand van verschillende instrumenten en opdrachten hoe uw competentieprofiel eruit ziet en wat uw drijfveren en interesses zijn in uw werk en loopbaan. Dit gebeurt aan de hand van capaciteitentesten, persoonlijkheidsvragenlijsten en/of andere opdrachten.

Op basis van dat profiel kunt u met de loopbaanadviseur ingaan op vragen als:  

  • Welke vaardigheden moet ik met name ontwikkelen om mijn kansen op een loopbaan in de wetenschap te maximaliseren?
  • Wil ik echt verder in de wetenschap en wat zijn voor mij voor- en nadelen?
  • Welke andere loopbaanrichtingen passen bij mijn profiel?
  • Hoe kan ik gedurende mijn tijdelijke aanstelling zoveel mogelijk richtingen open houden?
  • Als ik me verder wil ontwikkelen, hoe pak ik dat dan aan en welke opleiding, coaching of training is in mijn situatie het meest geschikt?

Afhankelijk van uw vraag kunt u kiezen voor individuele loopbaanbegeleiding,  loopbaanbegeleiding in groepsverband of een combinatie van beide. 

Loopbaanbegeleiding in groepsverband

Een loopbaantraject in groepsverband bestaat uit het volgen van een of meer workshops. Zie hiervoor de website opleidingen.

Individuele loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding kan ook individueel plaatsvinden in een aantal gesprekken met een loopbaanadviseur. Zie hiervoor de website van de afdeling Loopbaanadvies.

Laatst Gewijzigd: 23-11-2011